Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Skład:
ok. 400 g makaronu
1 średnia cukinia
ok 200 g szpinaku
ok 150 g suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
garść zielonych oliwek
oliwa z oliwek
sól morska
płatki migdałów
1. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Szpinak myjemy. Oliwki, suszone pomidory oraz czosnek kroimy. Na zimną patelnie wrzucamy czosnek, dodajemy oliwę z oliwek i chwilę smażymy. Dodajemy cukinie i chwilę dusimy, następnie suszone pomidory. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy umyty szpinak i jeszcze przez chwilę smażymy.
2. Makaron gotujemy al dente w dużym garnku wrzącej, osolonej wody.
3.Makaron odcedzamy i łączymy z plastrami cukinii, oliwkami, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Doprawiamy solą. Posypujemy podprażonymi migdałami i podajemy natychmiast ;)
SMACZNEGO ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz